Laurelhurst Garden concrete steps
       
     
landscape section rendering
       
     
exterior landscaping
       
     
interior to central atrium garden
       
     
central atrium garden
       
     
concrete details
       
     
Laurelhurst Garden concrete steps
       
     
Laurelhurst Garden concrete steps

 

LAURELHURST GARDEN

Location: Seattle, WA

Status: Complete 2013-2014

This large scale remodel of a midcentury modern house by Ibsen Nelson opens up the living and dining areas to take full advantage of the lush landscape and views toward Lake Washington. In collaboration with mw|works, paving and decking are brought into equilibrium for indoor outdoor flow of wood and concrete surfaces on both the ground and walls.  A central atrium garden has subtle Japanese influences, and the reflecting pool and fountain create a focal point for the house that can engage all the senses.

 

Architecture by: mw|works
Design Team: Matt Wittman, Jody Estes, Naomi Javanifard
Contractor: dBoone Construction
Photographer: Jeremy Bitterman

landscape section rendering
       
     
landscape section rendering

 

exterior landscaping
       
     
exterior landscaping
interior to central atrium garden
       
     
interior to central atrium garden
central atrium garden
       
     
central atrium garden
concrete details
       
     
concrete details